Tarta cu prune -

Tarta cu prune

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Ingrediente

350 gr prune congelate

300 gr faina

100 ml ulei

4 oua

2 iaurturi natur (150gr)

2 linguri miere 1a+ (optional)

1 lingurita praf de copt bio

1 lingurita pudra de vanilie

Scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Lasam prunele la decongelat intr-o sita pentru a se scurge bine.

Separam albusurile de galbenusuri, apoi turnam uleiul si iaurtul peste galbenusuri si omogenizam.

Amestecam faina cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma, adaugam mierea si pudra de vanilie treptat, apoi turnam si compozitia de galbenusuri peste albusuri putin cate putin si amestecam cu o spatula de jos in sus. Dupa ce am incorporat totul punem si faina folosind acelasi procedeu (treptat si amestecand cu o spatula de jos in sus pentru a pastra aerul in compozitie)

Compozitia se toarna intr-o tava de tarta unsa cu unt, iar deasupra punem prunele (jumatati am avut eu).

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru cca 35-40 min sau pana trece testul scobitorii.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close