Biscuiti cu crema de banana si nuci -

Biscuiti cu crema de banana si nuci

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_text]

Ingrediente :

3 oua

1 lg zahar de mesteacan

60 gr faina de cocos

40 gr faina de ovaz (se mai pot folosi fulgi de ovaz macinati fin sau faina alba)

350 ml lapte

1 lgt praf de copt bio

1 lgt carob

1 banana

2 lg nuca macinata

1 lg rasa de amidon de porumb (nemodificat genetic)

Preparare :

Albusurile se bat 2-3 min pana capata consistenta , se adauga zaharul si se mai mixeaza pana devine ca o bezea.

Se adauga 170 ml lapte si fainurile amestecate cu praful de copt in ploaie si se amesteca usor cu o spatula de jos in sus pana se omegenizeaza.Jumatate de compozitie se pune in alt bol si se adauga carobul si 30 ml de lapte (sau se pot lasa intr-o singura culoare).

Punem amandoua compozitile intr-o punga sau pos si apoi in tava formam bilute pe care le coacem in cuptorul preincalizit la 180 de grade pana se rumenesc pe ambele parti.

Pana se racesc biscuitii ne ocupam de crema : se amesteca galbenusurile cu 1 banana pasata,150 ml de lapte, 2 lg de nuci macinate si 1 lg rasa de amidon de porumb si se pune sa fiarba la foc mic.Dupa ce incepe sa dea in clocot se mai lasa pe foc pana se ingroasa bine , aproximativ 10 min.

Dupa ce s-a racit un pic crema (nu o lasati sa se raceasca de tot pentru ca va deveni tare si va fi mai greu de umplut biscuitii) , taiem biscuitii in 2 si ii umplem cu crema apasand usor partea de sus a biscuitelui pentru a se aseza bine, apoi lateralele se pot da prin nuca macinata (optional).

Pofta buna!

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close