Tarta cu magiun de prune si nuci -

Tarta cu magiun de prune si nuci

Ingrediente

50 gr unt de 82% grasime
2 linguri de lapte integral de 3,5 % grasime
150 – 160 gr faina alba de grau 650 bio
3 linguri pline cu Magiun de prune Topoloveni
Cateva nuci hidratate
1 ou pentru uns

Mod de preparare

Punem intr-un castron faina, untul taiat cubulete si laptele. Framantam foarte bine, pana obtinem un aluat nelipicios, dar moale si maleabil.
Daca este prea tare puteti sa adaugati lapte, sau daca este lipicios adaugam putina faina.
Lasam aluatul sa se odihneasca in frigider timp de 30 de minute.

Cat aluatul sta la frigider, amestecam magiunul cu nucile tocate marunt.

Dupa cele 30 de minute, il intindem intr-o foaie de 0.5 cm, il asezam in vasul uns cu putin unt si taiem surplusul de aluat.
Adaugam Magiunul de prune Topoloveni de-a asupra, iar din aluatul ramas decupam diferite forme, pe care le asezam din loc in loc pe suprafata tartei, apoi le ungem cu oul batut.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 °C pana se rumeneste frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close