Ingrediente
1 cana fulgi de ovaz
1 bana bine coapta
1 lingura pasta de curmale
1 lingura ulei de cocos presat la rece (topit)
1 lingura afine deshidratate
1 lingura merisoare deshidratate
3 lingurite de Magiun de prune Topoloveni
Seminte de canepa decojite, ecologice pentru decor
Mod de preparare
Intr-un bol punem fulgii de ovaz, impreuna cu banana, uleiul de cocos si pasta de curmale, apoi framantam pana ce se incorporeaza toate ingredientele.
Peste compozitia obtinuta adaugam afinele si merisoarele, amestecand din nou( compozitia trebuie sa fie usor modelabila si lipicioasa).
Ne umezim palmele cu apa si incepem sa formam bilute, pe care apoi le aplatizam cu ajutorul unei linguri.
Dupa ce am aplatizat bomboanele, punem in mijlocul lor cate jumatate de lingurita de Magiun de prune Topoloveni, apoi formam din nou bilutele pe care le tavalim prin seminte de canepa decojite.
Asezam bomboanele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit la 165 de grade C pt cca 13-15 minute sau pana se rumenesc frumos.
Ies 6 bomboane gustoase si sanatoase. Pofta buna!