Paine leopard -

Paine leopard

Paine leopard facuta in casa
🐆

Ingrediente


-500 gr faina
-250 ml lapte
-2 galbenusuri
-50 ml unt (topit si racit)
-25 gr drojdie proaspata

Pentru petele inchise:
-3 lingurite carob
-10 ml lapte

Pentru petele putin mai deschise:
-1 lingurita jumate carob
-5 ml lapte

Pentru uns painea:
-1 galbenus de ou si 2 linguri de lapte

Mod de preparare


Incalzim putin laptele si apoi punem drojdia in el, presaram o lingurita de zahar si lasam cca 15 min pana se spumeaza.
Cernem faina, peste care adaugam mai apoi laptele cu drojdia, galbenusurile si untul. Framantam bine bine.
Aluatul rezultat il impartim in 2 parti. Una o punem de-o parte si cealalta jumatate o impartim iar in 2 parti. O parte o amestecam cu cele 3 lingurite de carob si 10 ml de lapte si cealalta cu lingurita jumate si cele 5 ml de lapte. Framantam bine bine pana la o incorporare frumoasa a carobului. Punem cele 3 “bile” de aluat la dospit cca 60 de minute sau pana-si dubleaza volumul la loc cald.
Fiecare masa de aluat se imparte in 7 bilute/parti egale.
Incepem sa formam painea😁
Luam o biluta cu carob mai putin si o facem sul( ca la grisine). Peste bila de aluat normal punem bila de aluat inchisa si-o intindem pe lugime. Punem “grisina” de alut peste cele doua aluaturi(alb si carob inchis) si infasuram sul. Repetam procesul cu toate cele 6 parti ramase.
Asezam sulurile unul cate unul intr-o tava de cozonac unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit in tava inca 20 de minute apoi se unge cu galbenusul de ou si cele 2 linguri de lapte si se coace painea la 180 °(cuptor preincazit) timp de 40/45 min sau pana trece trestul scobitorii.
Painea se taie numai dupa ce s-a racit.

Rețetă by Mili, mulțumesc draga mea!❤🙏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close