Geantak sau placinta tatareasca cu carne -

Geantak sau placinta tatareasca cu carne

Pentru aluat

500 gr faina 650

250 ml apa

100 ml ulei de masline

7 gr de drojdie uscata (un plic)

Pentru umplutura

250 gr carne tocata de vita

2 cepe medii 

Piper

Sare optional

Facem maiua din putina apa caluduta (nu fierbinte), o lingura de faina si plicul de drojdie, le amestecam dupa care lasam sa se odihneasca timp de cca 15-20 min (pana face spuma).

In bolul robotului turnam faina, apoi maiaua si framantam, iar spre final uleiul si mai lasam la framantat 1-2 min.

Dupa ce aluatul a stat la dospit timp de 1h, il impartim in doua parti egale. Luam fiecare bila de aluat si o intindem cu sucitorul pe blatul uns cu putin ulei.

Decupam cu o forma placintelele pe care le umplem pe rand, cu umplutura de carne, pe care am pregatit-o astfel: curatam, spalam si tocam ceapa, apoi o punem intr-un castron alaturi de carnea tocata si condimente si amestecam totul foarte bine. Eu am pus cate o lingura de compozitie, in fiecare placinta.

Inchidem placintelele apoi le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 35 min. Pofta buna!

Attachment.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close