Ingrediente
Aluat
500 gr faina tip 650
2 oua
180 ml apa calda
7 gr drojdie uscata
50 ml ulei
1 varf sare optional
60 gr zahar sau alt indulcitor optional
Umplutura
4 linguri pline crema de alune
80 gr carob
120 ml ulei
Topping
1 ou
Fulgi de migdale
Mod de preparare
Amestecam faina cu drojdia, zaharul si sarea in bolul mixerului.
Adaugam ouale, uleiul si apa si începem sa mixam pana obtinem un aluat usor lipicios.
Dam aluatul la loc caldut pentru aproximativ 50 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
Cat timp aluatul sta la dospit pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam crema de alune cu uleiul si carobul, amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele.
Pe blatul usor tapetat cu faina impartim aluatul in 2 parti egale.
Intindem o jumatate de aluat dand forma unui dreptunghi, blatul trebuie sa fie subtire, apoi punem umplutura pe toata suprafata aluatului.
Impachetam aluatul succesiv(foaie in 4) si il intindem iarasi, fel de subtire, dand aceeasi forma (dreptunghiulara) pudram cu faina unde iese umplutura.
Dupa ce am intins foaia adaugam umplutura pe toata suprafata foii.
Taiem aluatul in triunghiuri mari, dam forma cornurilor si le asezam in tava tapetata cu foaie de copt.
Le ungem cu oul batut si presaram fulgii de migdale.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180grade C pentru aproximativ 20 de minute.
Repetam aceeasi pasi si pentru tava urmatoare.


