
Ingrediente pentru cosulete(clatite):
1 ou
150 ml lapte
3 lg cu varf de faina
2 lg pasta de curmale
Ingrediente pentru crema:
1 ou
100 ml lapte
1 lgt scortisoara Ceylon
1 lgt carob
1 lg faina
1 lg fulgi de cocos
2 lgt zahar de mesteacan
Mascarpone sau smantana pentru ornat
Preparare cosulete (clatite): Se amesteca toate ingredientele si se coc in tigaie antiaderenta .
Preparare crema: Se mixeaza oul cu zaharul, apoi se adauga laptele. Faina se amesteca cu scortiosoara, carobul si fulgii de cocos si se adauga apoi in mixul de ou si lapte (iese o compozitie lichida).
Asamblare: In forme de briose se aseaza clatitele , iar in interiorul lor se pune crema , se baga apoi la cuptor (preincalzit) la 200 de grade pana trec testul scobitorii.Se orneaza cu branza mascarpone sau smantana.


Pofta buna!