Ingrediente
Chiftele
300 gr pulpa de porc tocata
50 gr paine fara coaja
2 catei de usturoi
1 lgt amidon de porumb (nemodificat genetic)
1 ou
1 vf cutit piper alb
Sos
200 ml suc de rosii
1 ceapa
1 lg ulei de masline
1 catel de usturoi
1 lg legume deshidratate
1/2 lgt cimbru
1 lg faina 650
Piure
5 cartofi mici mov/albi
70 ml lapte
1 lgt unt nesarat
Mod de preparare
Amestecam toate ingredientele, dupa care formam chiftelele. Intr-o craticioara cu apa le punem la fiert si lasam pana se gateste carnea. Puteti sa le puneti si in cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru ~30-35 min sau pana devin usor aurii. Intre timp ne ocupam de sos: curatam ceapa si o tocam julien, usturoiul feliute subtiri, dupa care le punem la inabusit in putina apa cu uleiul de masline, adaugam legumele deshidratate si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam sosul de roșii, cimbrul si faina. Dupa ce a scazut putin sosul si s-a legat, adaugam chiftelele si mai lasam 10 min la fiert pana se intepatrund aromele.
Cartofii i-am curatat de coaja si i-am fiert. Cand au fost gata, i-am zdrobit cu ajutorul presei, am adaugat untul si laptele ( se mai poate pune lapte daca se doreste piureul mai subtire). Deasupra presaram marar si servim.
Pofta buna!