Pentru 3 portii
Blat:
8 lg fulgi de ovaz mici
3 lg carob
1 lg ulei de cocos
300 ml lapte
Budinca de ananas
1 ananas mare
2 lg pline amidon de porumb ( nemodificat genetic)
2 lg fulgi de cocos
Sos de zmeura
1 mana de zmeura
2 lg de apa rece
1 lgt sirop de artar (1+)
Mod de preparare
Am fiert fulgii in lapte 3 minute, dupa care am adaugat si restul ingredientelor. Am mai lasat 2 minute si am oprit focul. Pana se mai racesc, ne ocupam de budinca. Curatam ananasul de coaja, il taiem bucatele si il punem intr-un blender. Transferam piureul obtinut intr-o craticioara peste care punem amidonul și fulgii de cocos. Omogenizam bine cu o lingura si punem compozitia pe foc amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi. Lasam ~15 min pana se ingroasa si dam deoparte.
Pentru sos am pasat zmeura cu o furculita, am adaugat apa si siropul. Intr-o cupa punem blatul de ovaz, budinca de ananas, iar deasupra sosul de zmeura.
Este absolut delicios! Merge servit atat la mic dejun cat si la gustare.
Pofta buna!