Ingrediente
200 gr orez de konjac bio
2 oua
100 gr cheddar
4 lg iaurt de capra /vaca
1 lgt ierburi de provence
1 vf cutit turmeric
3 lg ulei de cocos presat la rece
Optional: seminte de canepa decorticate
Mod de preparare
Orezul l-am scurs de apa si l-am clatit foarte bine sub jet de apa calda (se gaseste gata fiert la punga). Separat, intr-un castron am batut ouale cu o furculita, am adăugat iaurtul, uleiul, condimentele, branza cheddar razuita, orezul și omogenizam cu o spatula.
Am uns cu putin unt 4 vase ramekin si am pus din compozitie cu o lingura ( nu le umplem pana sus). Deasupra presaram semintele si bagam totul în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru ~40 min sau pana incep sa se rumeasca frumos.
▪️Are o consistenta aproape ca cea a orezului traditional si este foarte versatil. Merge servit cu sos de legume, fructe, branzeturi, etc. Este o sursa buna de fibre si nu contine gluten. Merita sa incercati!
Pofta buna!