- Ingrediente
Blat
100 gr unt la temeratura camerei
100 ml ulei
350 – 400 gr faina 650
150 ml lapte
1 plic praf de copt
1 lingura zahar brut optional 1a
1 ou pentru uns
Umplutura
600 gr dovleac placintar
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de vanilie
Mod de preparare
Blat
Adaugam toate ingredientele in bolul robotului de bucatarie si mixam bine, daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina.
Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura
Amestecam dovleacul placintar cu scortisoara si pudra de vanilie.
Luam aluatul din frigider si il imartim in 2 bile egale, apoi indindem 2 foi pe blatul infainat.
Asezam prima foaie in tava cu grija sa nu rupem foaia, aceasta fiind foarte “frageda”.
Umplem cu compozitia de dovleac si acoperim cu fasii de aluat, apoi o ungem cu ou.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 de minute.

