Tarta cu dovleac placintar -

Tarta cu dovleac placintar

  • Ingrediente

Blat

100 gr unt la temeratura camerei
100 ml ulei
350 – 400 gr faina 650
150 ml lapte
1 plic praf de copt
1 lingura zahar brut optional 1a
1 ou pentru uns

Umplutura

600 gr dovleac placintar
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de vanilie

Mod de preparare

Blat

Adaugam toate ingredientele in bolul robotului de bucatarie si mixam bine, daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina.
Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura

Amestecam dovleacul placintar cu scortisoara si pudra de vanilie.

Luam aluatul din frigider si il imartim in 2 bile egale, apoi indindem 2 foi pe blatul infainat.
Asezam prima foaie in tava cu grija sa nu rupem foaia, aceasta fiind foarte “frageda”.
Umplem cu compozitia de dovleac si acoperim cu fasii de aluat, apoi o ungem cu ou.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close