Ingrediente
1 kg faina
250 ml apa
250 ml lapte
50 gr drojdie proaspata
2 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar 2+/optional
1 praf de sare 2+/optional
1 galbenus de ou
Umplutura
Cateva masline fara sambure
1/2 ardei kapia
50 gr cascaval
Incalzim putin laptele punem drojdia si zaharul si lasam 15 min pentru a se activa drojdia.
Punem faina in bolul robotului adaugam sarea, apa, laptele cu drojdia activata si le dam la framantat, spre final adaugam uleiul de masline.
Lasam la dospit 1 ora jumatate, la loc caldut.
Punem aluatul pe blatul usor uns cu ulei de masline, iar cu ajutorul mainilor intindem aluatul in forma rotunda.
Dupa ce am intins punem in mijloc cascavalul dat pe razatoarea mica si maslinele cu ardeiul tocate marunt.
Pliem capetele si il framantam usor cu mana, dand forma unei bile.
Asezam painica in tava tapetata cu foaie de copt sau unsa cu ulei de masline, apoi o ungem cu oul batut(eu am crestat cu ajutorul unui cutit, o floricica) si o mai lasam la dospit inca 15 minute.
Dupa cele 15 minute o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumeneste frumos.


