Ingrediente
MEI:
4 liguri de mei(hidratat peste noapte) 1 morcov 1/2 ardei kapia 1 ceapa Cimbru Patrunjel proaspat Piper
Perisoare:
100 gr piept de pui tocat 1 lingura de bulgur 1/2 ceapa Cimbru
Mod de preparare
Tocam marut ardeiul, ceapa, morcovul, le punem intr-o craticioara cu putina apa, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic 10 min. Dupa cele 10 min adaugam meiul, mirodeniile, completam cu apa si lasam sa fiarba 20 de min. Intre timp ne apucam sa facem perisoarele. Peste carnea tocata, adaugam bulgurul spalat, ceapa tocata marut, amestecam si formam perisoarele. Punem apa intr-o craticiora, asezam perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 35 de min.
Se servesc impreuna, asezonate cu patrunjel proaspat.