Ingrediente
Aluat
300 gr faina tip 650
1 ou
3 linguri iaurt
100 gr unt
2 linguri lapte rece
1 galbenus pentru uns
Umplutura
200 gr bacon
1 ceapa mare
200 gr ciuperci proaspete
Parmesan
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita usturoi pudra
2 linguri seminte de dovleac crude bio
Sare
Piper
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Aluat
Punem intr-un bol faina si untul taiat cubulete.
Framantam pana obtinem un aluat nisipos, apoi adaugam oul, iaurtul si laptele.
Omogenizam bine pana obtinem un aluat nelipicios (daca este prea tare adaugam putin lapte, daca este prea moale mai adaugam faina).
Punem aluatul obtinut pe folie alimentara, il impachetam si il dam la frigider pentru 1h.
Umplutura
Cat timp sta aluatul la frigider pregatim umplutura.
Curatam ciupercile si ceapa, apoi le taiem felii subtiri si le dam de o parte.
Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline, in care vom pune baconul impreuna cu ceapa la calit (eu am avut bacon taiat cuburi).
Dupa ce s-au rumenit adaugam ciupercile si putina apa, lasam sa se gateasca la foc mic, iar spre final adaugam condimentele si semintele de dovleac.
Luam tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca umplutura.
Cat umplutura sta la racit, ne ocupam de blat.
Intindem aluatul pe foaia de copt, intr-o foaie de 0.5 cm, apoi punem umplutura de ciuperci, lasand marginea libera, aproximativ 8 cm.



Marginea libera o ridicam peste umplutura si o piliem de la un capat la altul, apoi o ungem cu un galbenus si presaram parmesanul.
Ridicam usor foaia de copt cu galetta si o asezam intr-o tava.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.
A fost o cina delicioasa pentru mami si tati!






