Azi m-am gandit la o gustare simpla, din doar patru ingrediente si care sa nu imi dea prea multe batai de cap.
Nu de alta, dar ne grabim sa iesim la joaca si nu vreau sa pierd prea mult timp in bucatarie.
Ce sa fie, ce sa fie? Ei bine, pentru pachetelul nostru, am pregatit delicioasele fursecuri fragede cu dulceata de merisoare Topoloveni.
Ingrediente
200 gr faina 650
100 gr unt 82%
1 ou
1 lingura Dulceata de merisoare Topoloveni (1a+)
Mod de preparare
Intr-un castron punem faina, oul si untul topit. Framantam foarte bine pana ce se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat nelipicios.
Imbracam aluatul obtinut in folie alimentara si il bagam la frigider pt cca 30 minute.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem cu ajutorul unui sucitor intr-o foaie groasa de cca 0,5 cm.
Formam fursecurile cu ajutorul unei forme, apoi cu un cutit le scobim putin in mijloc. In gaura formata punem dulceata de merisoare Topoloveni.
Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit la 165 grade C pt aproximativ 15 minute.
Le puteti pudra cu faina de cocos sau scortisoara ceylon. Iese un desert absolut delicios.
Daca suntem gata, sa mergem la joaca!