Covrigi pufosi umpluti cu gem -

Covrigi pufosi umpluti cu gem

Ingrediente

220 ml lapte caldut
500 gr faina 650
7 gr drojdie
50 gr unt topit si racit
1 ou + 1 albus
1 lingura zahar
1/2 pudra de vanilie
1 galbenus pentru uns
Susan alb/negru
Gem de prune

Mod de preparare

In laptele caldut adaugam drojdia si zaharul si lasam vasul de-o parte pentru aproximativ 15 minute, cat sa se activeze drojdia.
Punem faina in bolul robotului de bucatarie adaugam oul, albusul, pudra de vanilie si incepem sa mixam la viteza cea mai mica alternand cu laptele.
Spre final adaugam untul topit, mixam pana se incorporeaza si acesta, apoi dam vasul la loc caldut pentru 1h si 30 de minute.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit pe blatul uns cu putin ulei in 6 bile egale.
Intindem fiecare bila intr-o forma dreptunghiulara si crestam fasii pe lungime, umplem cu gem pe partea necrestata si rulam, apoi dam forma covrigilor.
Asezam covrigii intr-o tava tapetata cu foaie de copt si ii lasam inca 10 minute sa se “odihneasca”.
Ungem covrigii cu galbenus si presaram susanul, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumenesc usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close