Cornuri pufoase cu spanac si cascaval -

Cornuri pufoase cu spanac si cascaval

Ingrediente

220 ml lapte caldut

500 gr faina 650

7 gr drojdie

100 ml ulei

1 ou 

1 galbenus pentru uns

Fistic, caju si nuci braziliene crude si rasnite pentru decor.(cca o mana)

Pentru umplutura

150 gr spanac (eu am avut congelat si dezghetat)

150 gr cascaval ras

Mod de preparare

In laptele caldut adaugam drojdia si lasam vasul de-o parte pentru aproximativ 15 minute, cat sa se activeze drojdia.

Punem faina in bolul robotului de bucatarie adaugam oul si incepem sa mixam la viteza cea mai mica alternand cu laptele.

Spre final adaugam uleiul si mixam pana se incorporeaza si acesta, apoi dam vasul la loc caldut pentru 1h.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit pe blatul uns cu putin ulei in 3 bile egale.

Intindem fiecare bila cu ajutorul sucitorului si ii dam o forma rotunda. Eu am folosit o farfurie pentru a taia aluatul perfect rotund, apoi taiem in triunghiuri.

Umplem capetele triunghiurilor cu spanac, peste care punem cascaval si rulam cornurile.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la “odihnit” 10 minute.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, ungem cornurile cu galbenus, apoi le presaram cu mixul de nuci rasnite.

Bagam cornurile in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close