Cocosel de padure cu legume la cuptor, ciuperci, ierburi de provence, mix de condimente "fara sare" si sos de mar cu patrunjel -

Cocosel de padure cu legume la cuptor, ciuperci, ierburi de provence, mix de condimente “fara sare” si sos de mar cu patrunjel

Ingrediente

1 cocosel /pui coquelet
2 cartofi albi
1 cartof dulce
2 cepe mari
5 ciuperci
1/2 capatana de usturoi
1 lg mix de condimente “fara sare”
1/2 lgt turmeric
1 lgt busuioc uscat
1 lg ierburi de provence
unt nesarat

Sos
1 mar golden dulce copt/fiert
3 fire de patrunjel
4 lg lapte de cocos
1lgt ulei de masline presat la rece

Mod de preparare

Cartoful alb, cartoful dulce, ciupercile spalate si curatate de coaja, le taiem cuburi mai mari, ceapa o taiem rondele iar usturoiul feliute subtiri. Le condimentam si le punem intr-o tava.
Deasupra asezam puiul pe care l-am condimentat si pe el iar sub piele bagam putin unt ~ 1 lingurita. Mai adaugam din loc in loc cate putin unt peste legume, dupa care turnam o cana de apa printre legume (nu direct peste ele) si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru ~60 min la foc mic sau pana se rumeneste totul frumos.
Pentru sos, am pus toate ingredientele in vasul blender-ului si am mixat. Acest sos merge foarte bine la preparate din carne de pui, vita, porc, miel.
Totul a fost delicios. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close