Ingrediente
1 piept de pui (eu am avut de tara)
1 morcov
1/2 pastarnac
1 ceapa
1 ou
1 lingura de faina
1 catel de usturoi
1 lingurita de ulei de masline
1/2 legatura de patrunjel
1/2 legatura de marar
Busuioc
Piper
Legume deshidratate
Mod de preparare
Am fiert pieptul de pui foarte bine, dupa care l-am lasat la racit. Morcovul, ceapa si pastarnacul le-am tocat la chopper, apoi le-am inabusit in putina apa cu o lingurita ulei de masline. Dupa ce s-au inmuiat le dam si pe ele deoparte la racit.
Pieptul de pui fiert si racit, l-am tocat la chopper impreuna cu verdeata si catelul de usturoi. Peste el adaugam legumele, oul, condimentele si lingura de faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
Luam cate putin din compozitie, dam prin pesmet si formam chifteluta in palma, apoi le asezam frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le stropim cu putin ulei de masline. Dam chiftelutele la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cate 15 min pe fiecare parte.